Nak Buat Website Tapi Tak Tahu Bagaimana Nak Bermula?

Izinkan saya bimbing anda untuk siapkan website anda dalam masa tak sampai 24 jam (dengan kos bawah RM350)

Terima kasih & tahniah kerana buat keputusan yang bijak untuk mula bina website anda sendiri, bukan bergantung dengan Facebook / Instagram sahaja!

Sekarang dah tahun 2017!

Kalau anda masih nak buat bisnes sekadar di FB & IG, memang susah bisnes anda nak bertahan apatah lagi nak pergi jauh.

Facebook sendiri expect iklan FB Ads akan mula tepu bermula pertengahan tahun ini.

Maksudnya…

Persaingan akan semakin sengit dan kos iklan yang akan semakin mencanak naik.

Anyway, anda sekarang berada di tempat yang betul sebab anda dah memilih untuk belajar bina website anda sendiri.

Bina website dalam masa yang singkat tanpa perlu menulis sebaris pun ayat coding.

Zaman sekarang nak buat website sangat mudah; tak perlu tau coding ataupun bahasa programming.

Ada banyak platform untuk anda buat website dengan mudah dan juga murah.

Salah satu yang paling famous dan digunapakai oleh 58.9% website ialah WordPress.

Dengan WordPress, anda boleh buat macam-macam jenis website. Antaranya:

  • Blog
  • eCommerce (ala-ala Lazada dan Zalora tu…)
  • Minisite (seperti yang anda sedang baca ini)
  • Squeeze Page untuk kumpul database prospek
  • Forum
  • Membership site
  • Dan baaaaaaanyak lagi!

Paling best, WordPress ni free jer!

KENAPA ANDA PERLU ADA WEBSITE?

KEDAI ONLINE ANDA

Itulah kedai online anda yang sebenar; anda ada kuasa penuh nak buat apa saja di website anda (takde risiko tetiba nak kena flag atau unpublish).

ONLINE MARKETING

Website anda boleh keluar dengan percuma di Google bila orang search tentang produk @ bisnes anda.

TARIK TRAFIK

Anda ada pilihan untuk tarik trafik ke kedai anda menggunakan Facebook, Google, Instagram, Twitter, dan macam-mana lagi. Kalau akaun kena flag pun, anda tak perlu pening kepala.

LEBIH DIPERCAYAI

Paling penting, bisnes anda akan nampak profesional dan lebih diyakini.

CONTOH WEBSITE YANG KAMI BUAT

www.leynanurraysa.com
www.theserenity.my
www.mtr.com.my

APA YANG ANDA AKAN PELAJARI DARIPADA BENGKEL?

Beli domain dotcom sendiri

  • Intro tentang jenis-jenis website.
  • Apa itu domain & hosting.
  • Cara beli domain & hosting yang murah tapi berbaloi.

Website anda akan siap tanpa coding

 Cara Setup WordPress dalam hosting menggunakan cPanel.
  • Cara Setting Website WordPress (customize theme, plugin, widget dan menus).
  • Cara tulis Post & Page dalam WordPress.
  • Cara Setup & Design Landing Page menggunakan Plugin yang percuma (tapi power).
  • Cara jadikan Landing Page sebagai main page website.
  • Cara bina borang dengan mudah dalam WordPress.
  • Cara masukkan borang dalam Page / Post

Fungsi CMS dan cara menggunakannya

Setup website sendiri dengan fungsi drag and drop

Menukarkan pelawat website kepada pembeli

Website Tweak

Edit Gambar untuk Website

Kepentingan Pemasaran Website dalam Perniagaan

PILIH DESIGN LAYOUT WEBSITE anda

C408, Desa Temenggong Pinggiran Batu Caves Gombak Selangor

011-1909 1414

khaliln82@gmail.com

WEBSTAR.MY